1 δισεκατομμύριο χρήστες κάθε μήνα για το Facebook

Ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα πέτυχε το Facebook, φτάνοντας τους 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε ένα μήνα επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά ότι είναι το μεγαλύτερο Social Network και θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα.

Ο Mark Zuckerberg, CEO του Facebook δήλωσε για το μωρό του:

This morning, there are more than one billion people using Facebook actively each month.

If you’re reading this: thank you for giving me and my little team the honor of serving you.

Helping a billion people connect is amazing, humbling and by far the thing I am most proud of in my life.

I am committed to working every day to make Facebook better for you, and hopefully together one day we will be able to connect the rest of the world too.

Να επισημάνουμε, ότι το 1 δισεκατομμύριο χρηστών δεν αφορά όσους έχουν λογαριασμό στο Facebook αλλά όσους χρησιμοποιούν κάθε μήνα την υπηρεσία. Τεράστια διαφορά από οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι σήμερα στα άλλα social networks.

Για την ιστορία το Facebook, χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να φτάσει τους 100 εκατομμύρια χρήστες το 2008, αλλά από τότε η ανάπτυξη του είναι τεράστια. Μόνο από το Ιούλιο και μετά οι ενεργοί χρήστες από 955 εκατομμύρια έφτασαν τον αριθμό του 1 δισεκατομμυρίου, δηλαδή 45 εκ. μέσα σε 2-3 μήνες.

Λέτε κάποια στιγμή στο μέλλον το Facebook, να φτάσει τα 2 δισεκατομμύρια χρήστες; Ας ελπίσουμε να είμαστε εδώ για να το δούμε