Πρώτο ορυχείο στο διάστημα, η εταιρία είναι έτοιμη! [video]

Planetary-Resources

Όχι δεν έχουμε κάνει κάποιο λάθος με τον τίτλο. Είναι πραγματικότητα. Η εταιρία που ιδρύθηκε πριν μερικές μέρες και έχει το όνομα Planetary Resources σκοπεύει να προσεγγίσει αστεροειδείς που βρίσκονται κοντά στην Γη για να εξορύξει  κάθε πολύτιμο μέταλλο που βρίσκεται πάνω τους. Όλα αυτά δεν πρόκειται να γίνουν στο μακρινό μέλλον, αλλά σύμφωνα με τους ιδρυτές της η εταιρία θα ξεκινήσει της επιχειρήσεις της στο διάστημα μέχρι το τέλος τους 2013.

Την νέα αυτή εταιρία την χρηματοδοτούν δισεκατομμυριούχοι από τον χώρο της τεχνολογίας και όχι μόνο, όπως ο  Larry Page και Eric Schmidt από την Google, ο Charles Simonyi από την Microsoft αλλά και ο σκηνοθέτης James Cameron.

Οι ιδρυτές της εταιρίας, ο Ελληνοαμερικανός Peter Diamandis και ο Eric Anderson, είναι πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρουν. Μάλιστα ο Eric Anderson δήλωσε “Δεν συζητάμε απλά για ορυχεία στο διάστημα, πρόκειται να τα κάνουμε πραγματικότητα!”.

Στην συνέχεια των δηλώσεων του ο Anderson πρόσθεσε: “Σκοπεύουμε να μειώσουμε δραστικά το κόστος των ταξιδιών σε στους αστεροειδείς από εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μόλις δεκάδες χιλιάδες”

Στο βίντεο που βρίσκεται παρακάτω θα δείτε του ιδρυτές της Planetary Resources να εξηγούν τον τρόπο που θα γίνουν οι επιχειρήσεις τους.

Ένα νέο είδος τηλεσκοπίου θα χρησιμοποιηθεί για να προσδιορίσουν πόσοι από τους αστεροειδείς που βρίσκονται κοντά στην Γη περιέχουν μεγάλη ποσότητα σε Νερό και άλλα πολύτιμα μέταλλα όπως πλατίνα που στοιχίζει 1100€ η ουγκιά ( δηλαδή περίπου όσο και ο χρυσός). Στην συνέχεια διαστημόπλοια θα προσεγγίζουν τους αστεροειδείς για να ελέγξουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εξορύξουν τα μέταλλα.

Αρκετά φιλόδοξο το εγχείρημα τους δεν νομίζεται; Δείτε το βίντεο και πείτε μας την γνώμη σας.