Η ιστορία του Flappy Bird

Flappy Bird

Το Flappy Bird είναι ένα mobile game που δημιουργήθηκε από τον Dong Nguyen και κυκλοφόρησε από το .GEARS Studio, μια μικρή εταιρία παραγωγής mini-games από το Βιετνάμ.

Το Flappy Bird κυκλοφόρησε επίσημα στις 24 Μαΐου 2013 για το iPhone 5, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2013 αναβαθμίστηκε για την έκδοση iOS 7. Τον Γενάρη του 2014, έφτασε στην πρώτη θέση του Free Apps Chart για το Αμερικανικό και το Κινέζικο App Store ενώ αργότερα τον ίδιο μήνα έφτασε και στην πρώτη θέση του UK App Store από το οποίο χαρακτηρίστηκε ως το “νέο Angry Bird”. Τελείωσε τον Γενάρη ως η εφαρμογή με τα περισσότερα downloads στο App Store, ενώ στις 30 Ιανουαρίου 2014 κυκλοφόρησε στο Google Play η έκδοση του Flappy Bird για Android.

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2013, ο δημιουργός τους Dong Nguyen με ένα μήνυμα του στο Twitter ανακοίνωσε ότι το παιχνίδι θα αφαιρεθεί από το App Store και το Google Play καθώς δεν άντεχε άλλο να βλέπει τον εθισμό που είχε προκαλέσει το παιχνίδι στους χρήστες του. Τέλος, στις 9 Φεβρουαρίου 2014 το Flappy Bird κατέβηκε από το App Store και το Google Play.

“Το Flappy Bird σχεδιάστηκε για να παίζεται για λίγα λεπτά όταν είσαι χαλαρός. Αλλά έτυχε να γίνει ένα εθιστικό προϊόν. Πιστεύω πως έχει γίνει πλέον πρόβλημα. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα είναι καλύτερο να αποσύρω το Flappy Bird.”, είπε ο Nguyen.

Ως επακόλουθο της αφαιρέσεις του, το παιχνίδι έγινε ακόμα ποιο γνωστό παγκοσμίως ενώ πολύ είναι αυτοί που πουλούν στο ebay τα μεταχειρισμένα iPhone τους τα οποία έχουν εγκατεστημένο το Flappy Bird ενώ δεκάδες είναι οι αντιγραφές του παιχνιδιού που έχουν κυκλοφορήσει, όπως αυτή του Flappy Doge.

Κάντε Like στην Ελληνική σελίδα του Flappy Bird στο Facebook