Τι θέλει να πετύχει η Riot Games με το Championship Series

riot-games-esports

Το Championship Series είναι η πρώτη μεγάλη προσπάθεια της Riot Games να κάνει το League of Legends και τα eSports μια εβδομαδιαία συνήθεια.

Η Riot Games έχει δημιουργήσει το δικό της πρωτάθλημα όπου οι καλύτερες ομάδες από την Ευρώπη και την Αμερική θα αγωνίζονται σε εβδομαδιαία βάση με σκοπό να φτάσουν πρώτοι στην κατάταξη τους. Ποιο συγκεκριμένα οι Αμερικανικές ομάδες θα αγωνίζονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από το “τηλεοπτικό” studio που έχει δημιουργηθεί στο Λος Άντζελες  ενώ οι Ευρωπαϊκές ομάδες θα αγωνίζονται κάθε Σάββατο και Κυριακή από το studio του ESL στην Κολονία. Δηλαδή, μιλάμε για 4 μέρες συνεχούς δράσης με μερικούς από τους καλύτερους παίχτες παγκοσμίως.

Διαβάστε τι είπαν για το Champioship Series και την προσπάθεια της Riot Games ο Dustin Beck και η Whalen Rozelle.

Dustin Beck, VP of eSports της Riot Games δήλωσε για το LCS σε συνέντευξη του: “Νομίζω ότι ο συνεπής προγραμματισμός είναι αυτό που λείπει από τα eSports. Υπήρξαν τουρνουά που γίνονταν κάθε 1 με 2 μήνες, όμως αυτό που θέλουμε να πετύχουμε εμείς με το LCS είναι η δημιουργία σταθερού προγράμματος έτσι ώστε οι θεατές να μπορούν να προγραμματίζουν από πριν. Είναι κάτι σαν το football τα βράδια της Κυριακής και της Δευτέρας. Ένας θεατός, θα περιμένει και θα ανυπόμονη να δει τα παιχνίδια με αυτό τον τρόπο. Θα είναι συναρπαστικό για εμάς, για τους θεατές, για όλους.”

Η Whalen Rozelle, Senior eSports Manager δήλωσε στην ίδια συνέντευξη: “Αν είστε οπαδός της TSM ή της CLG μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα στις εβδομάδες 4 και 8 και να πείτε, “Οο η TSM και η CLG παίζουν μαζί στις 5PM την Παρασκευή.” Μπορείτε να προγραμματίζεται ένα πάρτη με πίτσες και μπίρες για να δείτε το παιχνίδι όπως θα κάνατε και με τα υπόλοιπα sports”

Επιπλέον η Riot Games δημιούργησε και μια νέα ιστοσελίδα για το Championship Series όπου μπορείτε να μάθετε όλες τις πληροφορίες για τις ομάδες, τα παιχνίδια και την βαθμολογία. Η ιστοσελίδα είναι lolesports.com

Τα πρώτα παιχνίδια ξεκινούν απόψε στις 23:00 με τις αμερικανικές ομάδες. Stay Tunned!