League of Legends World Championship Recap του Ομίλου Α

Πρώτη μέρα για το World Championship με όλους τους αγώνες των ομίλων να γίνονται σήμερα. Παρακάτω θα δείτε έναν αναλυτικό Match Recap από τους αγώνες του Ομίλου Α. Picks, Bans και όλες τις λεπτομέρειες που έκριναν τον αγώνες μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Azubu Frost vs Invictus Gaming 1-0

AZF Picks: Ezreal, Alistar, Jax, Shen, Vladimir
AZF Bans: Evelyn, Jayce, Yorick

IG Picks: Corki, Leona, Jarvan IV, Swain,Nocturne
IG Bans: Lux, Anivia, Skarner

Ο αγώνας ξεκίνησε με invade της Invictus Gaming στο κόκκινο buff της Azubu Frost, με αποτέλεσμα το First Blood να πηγαίνει στον Corki.  Επαναλαμβανόμενα ganks 2,3 ή και 4ον ατόμων και από τις 2 ομάδες χαρακτήριζαν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού  χωρίς καμία από τις 2 ομάδες να έχει το πάνω χέρι. Στην ουσία όλος ο αγώνας αφορούσε τον Ezreal των AZF. Αν οι IG κατάφερναν να το πιάσουν στον ύπνο η μάχη πήγαινε προς το μέρος τους, αν όχι η AZF κέρδιζαν το Team fight με το σκηνικό αυτό να επαναλαμβάνεται για αρκετές φορές. Η τελευταία μάχη του αγώνα έγινε στην περιοχή του Baron, όταν ο Nocturne έκανε το λάθος να χρησιμοποιήσει την Ulti και όλο του το burst στον tanky Alistar. Τότε η AZF κατάφεραν να καθαρίσουν τα πάντα με τον Ezreal να παίρνει 3 kills. Αυτό ήταν αρκετό ώστε να καταφέρουν οι AZF να καταστρέψουν το Nexus της IG και να πάρουν την πρώτη νίκη στον όμιλό.

Invictus Gaming vs Counter Logic Gaming.NA 1-0

IG Picks: Yorick, Skarner, Vladimir, Alistar, Corki
IG Bans: Sivir, Olaf, Draven

CLG.NA Picks:  Mundo, Diana, Cassiopeia, Lulu, Graves
CLG.NA Bans: Ezreal, Jayce, Shen

Το παιχνίδι ξεκίνησε με κινητικότητα στο Bot Lane. Σε μια πρώτη προσπάθεια για Gank από τον skarner της IG οδήγησε τους Graves, Lulu να κάψουν το flash τους για να γλυτώσουν. Λίγα λεπτά όμως μετά δεν κατάφεραν να κάνουν το ίδιο και έτσι ο Corki πήρε το First Blood από τον Graves. Μέχρι το 15 λεπτο το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό με το σκορ να είναι 1-1. Από εκεί και πέρα η IG χρησιμοποιώντας το initiate του Skarner με την ulti του έπιαναν στον ύπνο μεμονωμένους παίχτες από την CLG και τους σκότωναν ακαριαία. Κάθε φορά που γινόταν αυτό, η IG πίεζε και έπαιρνε πύργους και Global Objectives. Ακόμα ένα Flash Ulti από τον Skarner έπιασε απροετοίμαστο τον Mundo και οι IG βγάζοντας από την μέση τον Jungler της CLG, μπόρεσαν να πάρουν εύκολα τον πρώτο Baron περίπου στο 25ο λεπτό. Μετά από αυτό το σημείο όλα έδειξαν ότι το παιχνίδι είχε κριθεί προς το μέρος των IG, και έτσι λίγα λεπτά μετά ακολούθησε το surrender από την CLG καθώς ήταν ανήμποροι να κάνουν οτιδήποτε.

SK Gaming vs Azubu Frost 0-2

SK Picks: Irelia, Alistar, Karthus, Sona, Caitlyn
SK Bans: Jax, Skarner, Vladimir

AF Picks: Singed, Shen, Anivia, Lux, Corki
AF Bans: Ezreal, Orianna, Twisted Fate

Το παιχνίδι ξεκίνησε με invade από την AZF στο red Buff της SK. Το invade μπορεί να μην έδωσε το First Blood σε καμία από τις 2 ομάδες όμως παίρνοντας το red από τον Alistar δεν του άφησε πολλά περιθώρια για επιτυχημένα Ganks. Με τον Alistar αποδυναμωμένο και την SK να προσπαθεί με αλλεπάλληλα ganks να σκοτώσει τον Singed έδωσε την ευκαιρία στην Azubu Frost να πάρει και το 2ο κόκκινο Buff του Alistar όπως και τον πρώτο δράκο του αγώνα. Από εκεί και μετά, με τον Alistar να μην μπορεί να κάνει τίποτα και την SK να μην έχει πάρει ούτε ένα red Buff σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού όλα έδειχναν ότι η AF θα φτάσει στην νίκη. Όπως και ακριβώς έγινε. Ο Singed έφτασε σε ένα σημείο όπου δεν μπορούσε να τον σταματήσει κανείς, έτσι κουβαλώντας την ομάδα του στο 30λέπτο η AZF είχε ήδη καταστρέψει το Nexus της SK Gaming.

SK Gaming vs Counter Logic Gaming.NA 0-1

SK Picks: Shen, Nunu, Ezreal, Lux, Jayce
SK Bans: Sivir, Olaf, Sona

CLG.Na Picks: Cho’gath, Lulu, Graves, Orianna, Diana
CLG.Na Bans: Alistar, Gangplank, Irelia

Το παιχνίδι ξεκινάει με τους Graves, Orianna, Diana να παίρνουν Teleport και την Lulu Promote από την CLG.Na, μια τεχνική που έχουμε ξανά δει από αυτούς. Μάλλον όμως οι SK Gaming δεν ήταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Το παιχνίδι ήταν ένας διαγωνισμός για το ποιος θα μπορέσει να φαρμάρει καλύτερα με την CLG.Na να χρησιμοποιεί τα teleport για να πάρει κάποια kills που της έδωσαν ένα μικρό προβάδισμα. Όμως από το 25λέπτο και μετά η CLG.Na μας έδειξε πως δουλεύει η τεχνική του Promote+Teleport. Χρησιμοποιούσαν το Promote για να πιέσουν τα minions στην αντίπαλοι περιοχή και κάθε φορά που ένας μεγάλος αριθμός minions χτύπαγε έναν πύργο της SK κάποιος από την CLG.Na χρησιμοποιούσε το Teleport για να καταστρέψει από το πουθενά τον πύργο. Το παιχνίδι τέλειωσε όταν ο Graves, χρησιμοποίησε το teleport του κοντά στον κάτω inhibitor πύργο, ενώ η SK προσπαθούσε μάταια να πιέσει την CLG.Na και να καταστρέψει μερικούς πύργους. Έτσι, ο Graves κατάφερε να ρίξει το inhibitor, να φτάσει στον πρώτο κεντρικό πύργο χωρίς να μπορεί να τον εμποδίσει ο Shen από την SK. Κάπου εκεί τελείωσαν όλα για την SK, καθώς Orianna και Dianna χρησιμοποίησαν και αυτές τα δικά τους teleport για να φτάσουν στο αντίπαλο Nexus, να καταστρέψουν τους 2 τελευταίους πύργους και τελικά η CLG.Na να πάρει την νίκη αφήνοντας άφωνη την SK Gaming.

Azubu Frost vs Counter Logic Gaming.Na 3-0

AZF Picks: Jax, Maokai, Karthus, Miss Fortune, Sona
AZF Bans: Orianna, Evelyn, Alistar

CLG.Na Picks: Olaf, Mundo, Cassiopeia, Graves, Lulu
CLG.Na Bans:  Shen, Skarner, Ezreal

Το ποιο ανοιχτό παιχνίδι που έχουμε δει μέχρι στιγμής στο τουρνουά, όπου από την αρχή όλα έδειχναν ότι θα το κερδίσει η Azubu Frost έχοντας ήδη στα 15λεπτά υπεροχή 11-5 έναντι της CLG.Na, με τους Jax, Karthus να έχουν 4 kills και τη Miss Fortune 3. Την στιγμή που βγήκε ο Baron, δηλαδή στα 15 λεπτά, 3 άτομα από την AZF κατάφεραν να το πάρουν παρά την προσπάθεια της CLG.Na να τους σταματήσει. Έτσι με το Baron Buff στην AZF και τα Carries τους ήδη με αρκετά Kills, το παιχνίδι κύλησε πολύ γρήγορα προς το μέρος τους. Σίγουροι για την υπεροχή της η Azubu Frost καθάριζε έναν έναν πύργους και inhibitors της CLG.Na μέχρι την τελική καταστροφή του Nexus.

Invictus Gaming vs SK Gaming 2-1

IG Picks: Malphite, Shen, Cassiopeia, Ezreal, Leona
IG Bans: Yorick, Vladimir, Sona

SK Picks: Jayce, Udyr, Karthus, Corki, Nunu
SK Bans: Orianna, Twisted Fate, Alistar

Ο τελευταίος αγώνας των ομίλων δεν είχε καμία διαφορά από ότι είχαμε δει σε παλιότερα τουρνουά όσο αναφορά τον τρόπο παιχνιδιού. Το Lane Phase κράτησε μέχρι το 20 λεπτο με τα μόνα kills να έχουν γίνει μέσω Ganks του Jungler της IG, τον shen δηλαδή όπου στα 20 λεπτά με σκορ 4-1-2 είχε συμμετοχή σε όλα τα kills της ομάδας του. Το συνολικό σκορ εκείνο το σημείο ήταν 6-1 υπέρ της IG όπου με την υπεροχή της κατάφερε να πάρει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα τον πρώτο Baron Buff στο 22 λεπτό του παιχνιδιού. Από εκεί και μετά η SK ήταν τόσο αδύναμη που δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να σταματήσουν την IG, και έτσι κατέληξαν να χάσουν το Nexus τους.

Αυτοί ήταν οι αγώνες που αφορούν τον πρώτο όμιλο με την Azubu Frost και Invictus Gaming να περνούν στους 8 τους play-offs, αφήνοντας έξω την Counter Logic Gaming.NA και SK Gaming. Τελικοί κατάταξη Α’ Ομίλου: