Τα παιχνίδια απο κινητά τηλέφωνα αναμένεται να κυριαρχήσουν στην διαδικτυακή αγορά τυχερών παιχνιδιών μέχρι το 2018

mobile-gambling-statsΜέχρι το τέλος του 2018 , το στοίχημα, το λόττο και γενικότερα τα τυχερά παιχνίδια μέσω της πλατφόρμας κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να δημιουργήσουν τζίρο πάνω από 19 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με μια έκθεση από το H2 Gambling Capital , με τίτλο « Mobile : Το μέλλον των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών » , τα παιχνίδια από κινητά θα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 44% του συνόλου του ακαθάριστου κέρδους των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών, και μόλις το 5% του συνόλου των μεικτών κερδών των τυχερών παιχνιδιών συνολικά.

« Η τάση αυτή έχει οδηγηθεί από την ιλιγγιώδη ανάπτυξη τόσο με τη διείσδυση τ’ών smartphone και tablets, την αυξημένη  ικανότητα τών νέων συσκευών αλλά όσο και από την σιγουριά που επιδεικνύουν οι χρήστες με τις συναλλαγές τους μέσω αυτών των συσκευών », δήλωσε H2.

Οι προβλέψεις για το 2018 συγκλίνουν με την αποτίμιση τών 4.5 δισεκατομμυρίων ευρώ του τομέα της κινητής τηλεφωνίας από τήν Η2 πέρυσι. Το 2012, αντιπροσώπευσε πάνω από το 18% του συνόλου των ακαθάριστων κερδών. Αυτή η αύξηση από τα 2,4 δισεκατομμύρια μεικτά διαδικτυακά κερδή τού 2010 ήταν από μόνη τής πολύ σημαντική. Πάνω από το ήμισυ του ποσού αυτού προήλθε από το Χονγκ Κονγκ Jockey Club, τήν Ιαπωνική Ένωση Μηχανοκίνητων αλλά και τα μεγάλα μονοπώλια στοιχημάτων για ιπποδρομίες σε όλη την Ασία.

Τα παραπάνω μονοπώλια έχουν λιγοστή παρουσία στην κινητή πλατφόρμα του σήμερα, αντιπροσωπεύοντας λιγότερο από το 40% τών δραστηριοτήτων. Αρκετές από αυτές έχουν μετατοπιστεί από την αγορά τής Ασίας σε αυτήν τής Ευρώπης, καθώς αρκετές αγορές ρύθμισης έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και να καινοτομούν στον κλάδο τών τυχερών παιχνιδιών μέσω κινητών. Η προοπτική μιας νομιμοποιημένης και ρυθμισμένης Αμερικανικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας τυχερών παιχνιδιών θα συμβάλλει ακόμα περισσότερο στήν περαιτέρω μετατόπιση από τις Ασιατικές ιπποδρομίακες δραστηριότητες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αγορών θα παραμείνει ανεπηρέαστη, αναφέρει η H2. Αυτή είναι μια ξεχωριστή τάση σε σχέση με αυτήν που είδαμε στην αγορά στοιχημάτων υπολογιστών «με γνώμονα την περαιτέρω προτίμηση των κινητών συσκευών στην ρύθμιση των αγορών και της προσφοράς ανάλογα της ζήτησης που επιφέρει η αυξημένη προσφορά προϊόντων από τις μεγαλύτερες καθιερωμένες δικαιοδόχους. ”

Το στοίχημα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 75% των ακαθάριστων κερδών μέσω κινητών τυχερών παιχνιδιών, αλλά καθώς το διαδικτυακό λόττο και οι εφαρμογές ηλεκτρονικών παιχνιδιών , όπως το PokerStars Mobile αναπτύσονται περαιτέρω, ο διαχωρισμός των προϊόντων θα γίνει παρόμοιος με εκείνον που παρατηρήθηκε στην παραδοσιακή διασικτυακή αγορά. Η H2 δήλωσε ότι τα τυχερά παιχνίδια ιδιαίτερα,” άργησαν να αγγίξουν τις κινητές συσκευές, καθώς απαιτείται αυξημένη ικανότητα της συσκευής για να υποστηρίξει τα βελτιωμένα γραφικά και παρατεταμένες περιόδους παιχνιδιού” . Καθως η τεχνολογία smartphone συνεχίζει να εξελίσσεται μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αυτό αναμένεται να αλλάξει