Οι περισσότεροι ενήλικοι gamers προτιμούν τα παιχνίδια στρατηγικής

AoE2_nostalgia

Πολλά παιδιά και έφηβοι έχουν αναπτύξει μεγάλο πάθος για τα πολύ δημοφιλή ηλεκτρονικά παιχνίδια που είναι γεμάτα με ασταμάτητη δράση και περιπέτεια, φαντασία και μαγικά, όπου έχεις την δυνατότητα να διαλέξεις μεταξύ διαφορετικών χαρακτήρων και να ταξιδέψεις σε διαφορετικούς φανταστικούς κόσμους. Από την άλλη μεριά όμως, οι ενήλικοι έχουν αναπτύξει το δικό τους πάθος για τα video games, ως επί το πλείστον μέσω των παιχνιδιών στρατηγικής.

Σε αντίθεση με τα παιχνίδια δράσης και περιπέτειας που συνήθως απαιτούν γρήγορα αντανακλαστικά και ταχύτητα στο πάτημα των κουμπιών, τα παιχνίδια στρατηγικής απαιτούν σκέψη, καλή ανάλυση και δεξιότητα στην λήψη των αποφάσεων. Οι καλύτεροι παίχτες των παιχνιδιών στρατηγικής είναι σε θέση να γνωρίζουν πως να μεγιστοποιήσουν των χρόνο τους, πως να διαχειριστούν τους πόρους τους όπως και το πως ή πότε να επιτεθούν.

Πιθανότατα το πρώτο μεγάλο παιχνίδι στρατηγικής ήταν το Hammurabi(ή Kingdom) όπου έκανε μεγάλο μπαμ την δεκαετία του 1970. Ο στόχος του παιχνιδιού ήταν να πάρετε την θέση του φεουδάρχη και να σχεδιάσετε τις οικονομικές και αγροτικές στρατηγικές που θα διασφάλιζαν την επιβίωση του βασιλείου σας. Η επιτυχία σας μετριόταν από το ποσοστό αύξησης του πληθυσμού και των τροφίμων, όπως και από την εξάλειψη των εξωτερικών απειλών και την ασφάλεια του βασιλείου σας.

Στις μέρες μας, τα παιχνίδια στρατηγικής χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: Turn-Based (πχ Total War) και Real-time strategy (RTS) (πχ Starcraft 2).

Πηγή: Strategy-Games.eu