Επιβεβαιώθηκε το PlayStation 4 – Έρχεται τα Χριστούγεννα του 2013

ps4_announcement

Μόλις πριν από λίγο τελείωσε το event της Sony στο οποίο ανακοινώθηκε η νέα κονσόλα της εταιρίας που δεν είναι άλλη από το PlayStation 4!

Πάνω από 500.000 άτομα από όλο τον κόσμο παρακολουθήσαν ζωντανά τον Mark Cerny, να παρουσιάζει μερικά από τα χαρακτηριστικά του PS4, το οποίο είναι κατασκευασμένο με x86 αρχιτεκτονική, όπως ακριβώς και τα PC και θα χρησιμοποιεί 8GB GDDR5 μνήμης για την CPU και την GPU μαζί. Με την επιλογή των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών για την νέα κονσόλα η Sony δεν θέλει μόνο βελτιώσει την εμπειρία των gamers αλλά των και εταιριών που θα κατασκευάσουν τίτλους για το PS4. Σύμφωνα με τον Cerny:  “PS4 is a a platform by game creators, for game creators”.

ps4 hardware

Το τηλεχειριστήριο όπως αποδείχτηκε ήταν αυτό που είχε διαρρεύσει πριν από μερικές μέρες. Το νέο PlayStation 4 DualShock 4 χειριστήριο περιέχει μια περιοχή αφής (touchpad), βύσμα για ακουστικά, share button και αυτό που η Sony ονομάζει light bar.

ps4-media sharing

Η Sony εστιάζει στον Social χαρακτήρα του PlayStation 4

Σημαντικός παράγοντας για την Sony είναι και Social χαρακτήρας τους PlayStation 4, για αυτό επικεντρώνετε PlayStation Network και στο “Share Button”. Με το Share Button θα μπορείτε να μοιράζεται την gaming εμπειρία σας με τους φίλους σας στο PSN και στα Social Media. Η Sony συνδυάζοντας το PS4, PlayStation Network και τις Social πλατφόρμες, θέλει να δημιουργήσει μια social πλατφόρμα για gaming. Στόχος της Sony είναι το PS4 να ξεφύγει από τα όρια του “σαλονιού” που είχαν οι προηγούμενες γενιές.

Παράλληλα στο PS4 με την Gaikai θα μπορείτε να παίξετε αυτόματα όλα τα demos που θα υπάρχουν στο δίκτυο της, ενώ με την συνεργασία Sony – Ustream θα έχετε την δυνατότητα να μεταδίδεστε ζωντανά την gaming εμπειρία σας.

ps4-studios

Μπορεί στο event για το PlayStation να μην είδαμε την νέα κονσόλα όμως μπορέσαμε και μάθαμε μερικές από τις εταιρίες που θα κυκλοφορήσουν παιχνίδια στο PS4 καθώς και μια μικρή γεύση από τους τίτλους τους.

Ενδεικτικά, είναι εταιρίες όπως  Electronic Arts, Activision, Capcom, Blizzard και μικρότερα Studios όπως αυτά των CD Projekt Red και Bohemia Interactive.

ps4-holidays 2013

Το PlayStation 4, όπως ανακοινώθηκε στα τελευταία λεπτά της παρουσίασης θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2013. Ξεκινήστε οικονομίες από τώρα καθώς η τιμή του φημολογήθηκε ότι θα είναι κοντά στα 400€