Τα άλυτα μυστήρια των Pokemon (Μέρος 1ο)

Το σύμπαν των Pokemon επιτρέπει στους παίχτες να εξερευνήσουν έναν συναρπαστικό κόσμο γεμάτο με φοβερά τέρατα και άφθονη περιπέτεια, προκαλώντας τους να γίνουν οι καλύτεροι, ενώ προσπαθούν να γίνουν Πρωταθλητές κάθε περιοχής. Αλλά, από την πρώτη κιόλας σειρά παιχνιδιών υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που δεν έχουν απάντηση – κάτι σαν τα άλυτα μυστήρια των Pokemon.

Εδώ είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που πιθανών να μην απαντηθούν ποτέ…

Τα άλυτα μυστήρια των Pokemon(Μέρος 1ο)

Τι συμβαίνει με τα Pokemon στο PC;

Σύμφωνα με τα παιχνίδια Pokemon, ζωντανά πλάσματα μπορούν να μεταφερθούν σε έναν υπολογιστή, να αποθηκευτούν εκεί και στην συνέχεια να ξανά κατεβούν. Μα πως; Πως;! Πως μπορεί ένα ζωντανό πράγμα να μετατραπεί σε δεδομένα; Είναι ακόμα ζωντανό; Τι συμβαίνει όταν το “απελευθερώνεις“; Είναι ένας ωραίος τρόπος για να πεις “Σε διαγράφω“; Τα ψηφιοποιημένα τέρατα πεινούν ακόμα; Είναι κάτι σαν το Tron εκεί μέσα; Αν ναι, τότε Ουάου!

Πως μπορεί ένα πρόσωπο να “Πετάει” χρησιμοποιώντας ένα μικροσκοπικό Pidgey;

Σοβαρά τώρα, αυτό το πράγμα είναι μισό μέτρο ψηλό και ζυγίζει ελάχιστα κιλά. Δεν θα έπρεπε τα φτερά του να είναι πολύ δυνατά για να κουβαλήσουν τέτοιο βάρος; Εξωφρενικά, απίστευτα δυνατά; Και πως το “Fly” δουλεύει, ούτως ή άλλως; Το να είσαι καθισμένος πάνω στο Pidgey πιθανότατα δεν θα τελειώσει καλά. Μάλλον, θα μοιάζει με Muk αργότερα.

Πως είναι μέσα στην Poke Ball;

Αποδέχομαι την ιδέα ότι τα Pokemon μπορεί να συρρικνωθούν όταν μεταφέρονται με την Poke Ball. Αυτό είναι απολύτως λογικό. Ή έστω, αρκετά λογικό. Αλλά πως είναι εκεί μέσα; Είναι κάτι σαν μικρό σπίτι, ή απλά περιφέρονται γύρω από μια βαρετή σφαίρα μέχρι να έρθει η ώρα να βγουν έξω για μάχη; Ίσως για αυτό το Pikachu να μην θέλει να παγιδευτεί εκεί μέσα. Μέσα από τα επεισόδια προσπάθησαν να το εξηγήσουν κάπως αλλά τελικά δεν ξέρουμε λεπτομέρειες. Υπάρχουν σνακ εκεί μέσα; Έχει κάποιο μίνι-ψυγείο; Ένα πραγματικό μίνι-ψυγείο;

Που κοιμάται η μαμά σας;

Ο βασικός τύπος σπιτιού σε κάθε παιχνίδι Pokemon έχει δυο ορόφους: την δωμάτιο σας επάνω(με το ποιο σύγχρονο σύστημα της Nintendo) και το σαλόνι/κουζίνα στο ισόγειο. Οπότε, που κοιμάται η μαμά σου; Στην κουζίνα;!

Το Dugtrio δεν είναι απλά 3 Diglett;

Αγαπώ απολύτως το Dugtrio, αλλά τι στο καλό; Γιατί έχει την δικιά του θέση στο Pokedex; Είναι απλά 3 Diglett παρέα! Από ότι γνωρίζουμε δεν είναι καλά καλά συνδεδεμένα. Ακόμα και αν πρόκειται για τρίδυμα, δεν παύουν να είναι τρία γαμημ… Diglett!! Πως κάποιος επιστήμονας των Pokemon δεν το έχει καταλάβει ακόμα;

[μετάφραση από uk.ign.com]