Στα άδυτα της Closed Beta του Smite (Review)

Smite Greece coverΤο Smite πρόκειται για τον καινούργιο Free-to-play παιχνίδι της Hi-Rez Studios, γνωστή από το Tribes: Ascend. Ο τίτλος ανήκει στην κατηγορία MOBA, σαν τα League of Legends, Dota κτλ όμως το διαφορετικό χαρακτηριστικό του είναι η τρίτου προσώπου κάμερα που χρησιμοποιεί. Για την ώρα το Smite βρίσκεται σε Closed Beta όμως εμείς είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε. Η επίσημη κυκλοφορία τους θα γίνει στις αρχές τους 2013.

Όπως είπαμε ένα χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί το Smite από τα υπόλοιπα MOBA είναι η τρίτου προσώπου κάμερα αλλά και η κίνηση που γίνετε με τα πλήκτρα WASD. Ο συνδυασμός τους διαφοροποιεί τελείως το gameplay των MOBA που έχουμε συνηθίσει. Για την ακρίβεια κάθε φορά που θέλετε να χτυπήσετε τον αντίπαλο σας χρειάζεται να σημαδέψετε με μεγάλη ακρίβεια για να τον πετύχετε, είτε χρησιμοποιείτε “basic” επιθέσεις, είτε κάποιο “ability”.

Όσο αναφορά τον χάρτη και τους κανόνες, δεν διαφέρουν και πολύ από όσα ξέρουμε από το League of Legends ή το Dota. Οι ομάδες χωρίζονται σε 5 άτομα και νικάει αυτή που θα καταφέρει να γκρεμίσει πρώτη το κεντρικό Raid της αντίπαλης. Στο ενδιάμεσο, ο χάρτης έχει 3 lanes με πύργους για την κάθε ομάδα, minions δημιουργούνται συνεχώς για να σας βοηθούσαν ενώ υπάρχουν και Mini-raids που προσφέρουν buffs. Μέσα στο παιχνίδι οι παίχτες παίρνουν lvls(max 20) και κερδίσουν λεφτά σκοτώνοντας αντιπάλους,minions και mini-raids. Χρησιμοποιώντας το κουμπί για το Recall γυρνάτε στην βάση σας όπου μπορείτε να αγοράσετε νέα αντικείμενα και να γιατρευτείτε.

Μετά το τέλος κάθε παιχνιδιού κερδίσετε Favor, δηλαδή μερικούς πόντους που μπορείτε να τους χρησιμοποιείτε για να αγοράσετε νέους χαρακτήρες και νέα skins. Το ίδιο πράγμα μπορείτε να το κάνετε και με τα Gems, τα οποία πρέπει να τα αγοράστε με πραγματικά χρήματα. Να προσθέσω εδώ, ότι με το ξεκίνημα σας έχετε στην διάθεση σας 5 χαρακτήρες για να τους δοκιμάσετε.

Τέλος, όσο αναφορά την ιστορία όλοι οι χαρακτήρες προέρχονται από θεούς της Ελληνική και Νορβηγική μυθολογίας μέχρι της Αιγυπτιακής και της Κινέζικης. Θα δείτε θεούς Άδη, το Δία, τον Odin, τον Ra, τον Anubis και πολλούς ακόμα.

Θετικά:

  • Εξαιρετικά Γραφικά
  • Πρωτοποριακή Τρίτου προσώπου κάμερα για MOBA παιχνίδια

Αρνητικά:

  • Δυσκολία Κινήσεων λόγο της Τρίτου προσώπου καμερας(Τουλάχιστον στα πρώτα παιχνίδια)
  • Ακόμα ένα κλασικό MOBA

Αν είστε fan του Smite μην ξεχάσετε να κάνετε Like στην σελίδα του Ελληνικού Community για το Smite!

Ελάχιστες απαιτήσεις:
OS: Windows XP SP2, Windows Vista or Windows 7
Processor: Core 2 Duo 2.4 GHz or Althon X2 2.7 GHz
RAM: 2GB (XP), 3GB (Vista, Win7)
Graphic card: ATI or Nvidia graphics card with
512MB video ram or better and Shader Model 3.0+ support. (ATI Radeon 3870 or higher, Nvidia GeForce 8800 GT or higher).
Sound card: DirectX compatible sound card
Hard drive: 10 GB free

Προτεινόμενη σύνθεση:
OS: Windows 7 64-bit
Processor: Quad-core Intel or AMD CPU
RAM: 4GB
Graphics card: ATI or Nvidia graphics card with 1GB video ram or better and Shader Model3.0+ support (Nvidia GeForce GTX 560+ or ATI Radeon 6950+).
Sound card: DirectX compatible sound card
Hard drive: 10 GB free