Τα δικά του μουσικά βραβεία ανακοίνωσε το Youtube

youtube-music-awards-2013

Τα δικά του μουσικά βραβεία προκήρυξε το YouTube, με σκοπό να «τιμήσει τους καλλιτέχνες και τα τραγούδια που έγιναν επιτυχίες την περασμένη χρονιά», όπως αναφέρουν στο μπλογκ τους οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας της Google.

Η τελετή απονομής των YouTube Music Awards 2013 θα γίνει στις 3 Νοεμβρίου. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Νένα Υόρκη, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων της Lady Gaga, του Eminem και των Arcade Fire. Παράλληλες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στο Λονδίνο, τη Μόσχα, τη Σεούλ και το Ρίο.

Οι υποψήφιοι για τα βραβεία θα ανακοινωθούν στις 17 Οκτωβρίου και η επιλογή τους θα γίνει με κριτήριο τον αριθμό των προβολών των βίντεο και τη διακίνησή τους πέρυσι στα κοινωνικά δίκτυα. Στη συνέχεια, οι χρήστες θα αναλάβουν να μοιραστούν στα social media τα αγαπημένα τους βίντεο από τις υποψηφιότητες, ώστε να ανακηρυχθούν οι νικητές.

Η πρωτοβουλία της Google φανερώνει την πρόθεση της να προσδώσει στο YouTube ακόμη πιο σημαντικό ρόλο στον χώρο της μουσικής, σε ανταγωνισμό με το MTV και τα βραβεία που διοργανώνει κάθε χρόνο το μουσικό κανάλι.